6 tips om het adverteren op Facebook te optimaliseren

  • 0

6 tips om het adverteren op Facebook te optimaliseren

Tags : 

Eén van de meest gebruikte vormen voor adverteren op Facebook is de “right-hand side” advertentie. Dit is de advertentieruimte die aan de rechterkant van de newsfeed staat. De reden waarom deze advertentieruimte zo vaak wordt ingezet is omdat deze ads makkelijk te produceren zijn en snel ingezet kunnen worden. Ook is uit verschillende tests gebleken dat deze vorm van adverteren op Facebook soms effectiever is dan de advertentie die in de newsfeed wordt geplaatst.

Kortom, de right hand side ad is nog prima voor je advertentie, maar hoe zorg je er nu voor dat je advertentie onder de juiste doelgroep opvalt en wat zorgt er voor dat er op wordt geklikt? Ik heb een paar tips voor je.

facebook gepersonaliseerde ads

1. Segmenteren! Maak je doelgroep klein

Als je gaat adverteren op Facebook zijn er hele uitgebreide targetingmogelijkheden, waardoor je je advertentie zo precies gericht kan maken als je wil. Bij elke keuze die je maakt zie je naast de keuzes het geschatte bereik en zo kan je precies zien hoeveel Facebookers je kan bereiken. Je kan beter heel specifiek gericht adverteren, dan een zo’n breed mogelijke groep, omdat er anders ook meer Facebookers tussen zitten die er niks mee hebben. Houd het daarom klein, voor een zo hoog mogelijk rendement. Wil jij bijvoorbeeld een kookboek verkopen? Doe dit dan niet alleen aan vrouwen, maar aan vrouwen tussen 20 – 45 jaar, die getrouwd zijn. Natuurlijk moet je deze gegevens wel uit een marktonderzoek halen.

2. Focus niet alleen op demografie, maar ook op interesses

Wat maakt adverteren op Facebook nu zo interessant? Juist, interesses! Op Facebook kan men bedrijven en merken liken, maar ook activiteiten, artiesten, films, boeken, noem maar op. Aan de hand van al die gegevens wordt er ook weer gesegmenteerd en kan je wederom heel specifiek adverteren. Kortom, je gaat adverteren voor de getrouwde vrouw tussen de 20 – 45 jaar, die interesse heeft in koken. Is het een aziatisch kookboek? Neem dan bijvoorbeeld zelfs reizen of Azië mee in je segmentatie. De doelgroep wordt zo klein, maar elke cent die je in de advertentie steekt wordt meer waard!

3. Pas op met personaliseren

Het stuk tekst wat je in een right-hand side ad kan plaatsen is weinig, schrik deze dus niet teveel af met gepersonaliseerde woorden. Gebruik daarom maar één of twee gepersonaliseerde woorden. Meer woorden schrikken potentiële klikkers af, wees daarom niet te persoonlijk.

Adverteren op Facebook, privacy

4. Begin  niet over privacy

Heb je een gepersonaliseerde advertentie aangemaakt? Begin dan niet over privacy; men wil er niks van weten. Vertel niet dat de privacy is gewaarborgd. Zulke zinnen schrikt men echt af, begin er daarom gewoon niet over.

5. Toon het product!

De consument is materialistisch ingesteld, visualiseer daarom je product. Ads met afbeeldingen van het product werken echt het beste. Dus om het kookboek te verkopen; maak een foto van het kookboek en gebruik deze afbeelding. Geen afbeelding van je product mogelijk? Gebruik er dan één van gezichten van mensen of mascottes, maar gebruik niet je logo. Deze advertenties scoren het slechtst.

6. Denk goed na over je call-to-acion

Zorg dat de advertentie iets aanbiedt en laat je call-to-action daar bij passen. Maak niet zomaar een advertentie met ‘like ons’ aan, want zo’n “fantasieloos bedrijf” vind niemand leuk. Daarnaast werkt het ook als je bjivoorbeeld in de afbeelding een muiscursor verwerkt; visuele call-to-actions roepen ook op tot klikken.

 

Hopelijk helpen deze tips bij je volgende advertentie. Maar vergeet niet: adverteren is altijd experimenteren, bijsturen en optimaliseren.

 


Leave a Reply

Live hulp nodig?

U heeft vragen over Google, adverteren, uw website of iets anders waar ik u mee van dienst kan zijn? Neem dan contact met mij op via het formulier. Dan kan ik binnen 24 uur inhoudelijk op uw vraag reageren. Lukt het dan nog niet? Dan zoeken we snel verder!

Neem contact op

Marco Vogelezang

Marco Vogelezang

Marco is Online Marketing Specialist bij Internetiq en is gespecialiseerd in zoekmachine marketing, Facebook Advertising en Online Reputatiemanagement. Met een passie voor internet, games en Star Wars is hij waarschijnlijk de grootste nerd bij Internetiq!

Bekijk volledig profiel →

Recente reacties

    ×