Vastgelopen op Twitter? Gebruik Twitter zo!

  • 0
Twitter tips

Vastgelopen op Twitter? Gebruik Twitter zo!

Tags : 

Twitter is een medium wat door veel mensen in gebruik is. Miljoenen gebruikers twitteren nog meer miljoenen tweets per dag en vol enthousiasme starten veel mensen met dit medium. Op een gegeven kan de spreekwoordelijke koek alleen op zijn en wat moet je dan? Hoe kan je weer vol enthousiasme en energie ertegenaan twitteren?

Ik heb een aantal Twitter tips!

Twitter tip 1: gebruik Twitter lists

1. Werk met lijsten

Toegegeven, Twitter stroomt over van de dagelijkse tweets. Je hebt al een snel een paar honderd Twitteraars die je volgt en bij lange na niet alles wat er wordt gepubliceerd is even interessant. Dus, tijd om het kaf van de koren te scheiden. Je kan bij lange na niet alles lezen wat er op Twitter wordt gepubliceerd, maar op verschillende momenten van de dag of week wil je andere soort content lezen. Daarom kunnen lijsten goed werken. Zo zou ik zelf lijsten maken als eentje voor ‘klanten’, eentje voor ‘designers’, eentje voor ‘marketeers’, misschien nog eentje die ik ‘inspiratie’ noem voor als ik geen tweets weet te bedenken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Op deze manier kan ik zelf beslissen wat ik wil lezen en blijft de timeline die ik zie een stuk schoner. Dat maakt het gebruik van Twitter een stuk comfortabeler en hoef ik ook geen Twitteraars te gaan ontvolgen. Ik hoef niks te missen en toch meer rust in mijn timeline(s).

Extra tip: maak lijsten aan met ondernemers uit de regio’s waar je je op focus. Zo zie je het snelst wat er in een regio afspeelt en kan je hier het snelst op in spelen.

 

#hashtags wat kan wel en wat niet

2. Gebruik de zoekfunctie voor de content die je op dat moment wil

Hashtags worden vaak gebruikt om bepaalde onderwerpen aan te kaarten. Hierdoor wordt Twitter een stuk overzichtelijker te doorzoeken. Maar de zoekfunctie van Twitter gaat verder. Als je als timmerman bijvoorbeeld zoekt naar ‘timmerklus’ of iets dergelijks, bestaat er een kans dat je de hashtag zie staan die daar bij hoort, maar ook alle tweets met die zoekterm erin verwerkt zie je nu in een overzicht staan. Maak goed gebruik van deze zoekfunctie door te vinden wat je wil.

En hoe kan je dat nu het beste doen?

Wanneer je tip 1 hebt uitgewerkt over de lijst van personen/bedrijven die je volg, wordt het nóg makkelijker om de goede content te vinden. Stel dat je alle ondernemers uit je regio in een lijst heb gezet en vervolgens zoek je naar de zoekterm die bij jouw dienst past, dan zie je alleen maar tweets die gestuurd zijn door personen/bedrijven uit je regio. Ideaal om een klus in de buurt te vinden. Hetzelfde geldt als je bijvoorbeeld een lijst heb met marketeers erin en je zoekt tips om te adverteren op Facebook. Ga naar de lijst, vul je zoekterm in en je vindt alle tweets die daar mee te maken hebben.

3. Begin de conversatie

De tweets die je leest worden gestuurd door mensen en met mensen kunnen we communiceren. Houd dat altijd in gedachte. Vergeet niet dat je contact met elkaar kan leggen en probeer dat ook eens zo nu en dan. Zie je een tweet waar jij een reactie op hebt, doe dat dan ook vooral. Twitter (en social media in het algemeen) zijn bedoeld om te communiceren, probeer dus ook dat gesprek aan te gaan. Probeer iemand te helpen, zonder dat je meteen een factuur hoef te sturen. De persoon die je beantwoordt is je dankbaar en onder je volgers sta je sneller bekend als ‘die Twitteraar die graag helpt’.

4. Gebruik software

Oké, wanneer je lijsten heb ingesteld en je wil in die lijsten ook nog eens je zoektermen terugvinden, dan kan het wel eens een chaos worden. Probeer daarom eens verschillende management software systemen uit. Denk bijvoorbeeld aan Sprout SocialHootsuite of Tweetdeck. Hier kan je namelijk overzichtelijk in verschillende kolommen inzien wat er wordt getweet in je lijst of over je onderwerp. Je logt in, ga naar je lijst en voilà. Daar zie je het meteen staan. En sommige zijn nog gratis ook! Probeer het eens uit, je kan op die manier echt heel gemakkelijk in zien wat er wordt getweet en dat maakt het een stuk gemakkelijker om de conversatie te vinden die je zoekt.

 

Wanneer je je timeline goed hebt ingedeeld en je zoektermen hebt ingesteld op gesprekken die van interesse zijn voor je business, wordt het gebruik van Twitter een stuk gemakkelijker. Je kan beter lezen wat er wordt verteld en je kan er beter op inspelen.

Heb jij nog een tip? Laat het maar weten in de comments!

 

 

 


Leave a Reply

Live hulp nodig?

U heeft vragen over Google, adverteren, uw website of iets anders waar ik u mee van dienst kan zijn? Neem dan contact met mij op via het formulier. Dan kan ik binnen 24 uur inhoudelijk op uw vraag reageren. Lukt het dan nog niet? Dan zoeken we snel verder!

Neem contact op

Marco Vogelezang

Marco Vogelezang

Marco is Online Marketing Specialist bij Internetiq en is gespecialiseerd in zoekmachine marketing, Facebook Advertising en Online Reputatiemanagement. Met een passie voor internet, games en Star Wars is hij waarschijnlijk de grootste nerd bij Internetiq!

Bekijk volledig profiel →

Recente reacties

    ×