Steeds minder Google bezoekers?

  • 0

Steeds minder Google bezoekers?

Tags : 

Scoren in Google: start een blog!

Elke ondernemer die online wil “scoren” kent de term SEO, ook wel Search Engine Optimization. De een gebruikt deze term, weer een ander noemt het gewoon Hollands zoekmachineoptimalisatie. Veel ondernemers bezitten dan ook een eigen website en als zij zich een beetje hebben verdiept in SEO dan hebben ze met het schrijven van hun pagina’s hier al rekening mee gehouden. En toch zijn er nog genoeg ondernemers die vinden dat ze te weinig verkopen via hun site; er komen te weinig bezoekers.

SEM, SEO, SEA

Eerst wat termen…

Er schijnt nogal eens een verwarring te ontstaan over de verschillende soorten zoekmachinemarketing (SEM). Bij deze een rijtje:

SEM: Search Engine Marketing, zoekmachinemarketing

SEA: Search Engine Advertisement, adverteren in zoekmachines.

SEO: Search Engine Optimization, zoekmachineoptimalisatie.

 

SEO, niet SEA

Men wil hoog scoren in Google en dus wordt hier al snel gretig voor betaald. Een advertentie op een aantal zoekwoorden en klaar, je bezoekers stromen binnen. Echter, deze vorm van SEM kost altijd geld en zodra je stopt met deze vorm, loopt het aantal bezoekers ook terug. Natuurlijk is het raadzaam om gebruik te maken van de advertentieruimtes, maar het optimaliseren van je site levert op de lange termijn meer op.

 

Schrijf blogs oplossingsgericht.

Men zoekt naar een oplossing, niet naar jou.

Wat veel mensen vergeten wanneer het over zoekmachineoptimalisatie gaat, dat men niet Googlet naar jou, maar naar een oplossing. Men heeft een probleem en zoekt een oplossing en het is aan jou om die oplossing aan te bieden.

Je had bezoekers! En nu niet meer…

Je hebt dus een pagina voor je diensten aangemaakt, de juiste zoektermen geplaatst, afbeeldingen voorzien van de juiste “alt-tekst” en je linkt op je pagina’s naar externe sites. Er zijn zelfs andere websites die naar je doorlinken. Je hebt je best gedaan om op de juiste manieren vindbaar te zijn op de zoektermen die je wil en het werkt! Pagina’s worden bezocht en je inhoud wordt gelezen; er is zelfs contact met je opgenomen. Maar na een periode begin je te zien dat je bezoekersaantallen minder worden en vooral bezoekers uit zoekmachines nemen af. Wat is er gebeurd?

 

Scoren in Google: start een blog!

Start een blog!

Google gelooft steeds minder in statische pagina’s, wel in conversatie. Dus om te scoren in Google zorg je voor interactie! Als haar bezoekers op een pagina komen waar zij vervolgens een reactie op plaatsen of de pagina wordt gedeeld, dan moet dat wel een interessant item zijn; hop, paar ranks omhoog. Kortom, zorg voor interactie op je website.

Hoewel menig ondernemer het bloggen niet zie zitten, het is wel aan te raden. Schrijf zo nu en dan een artikel over iets wat je doelgroep zoekt en niet over jezelf.

Breng je doelgroep in beeld!

Zoals ik al eerder schreef, men gebruikt Google om een probleem op te lossen. Welke oplossing biedt jij aan? Ben je een timmerman en wil je meer hits op Google? Schrijf dan voor de persoon die een timmerman zoekt of schrijf tips voor de doe-het-zelver. Maak de tekst aantrekkelijk en wellicht beseft de doe-het-zelver dat hij beter jou kan inhuren! En al huurt hij je niet in; het indirecte gevolg is dat je door zijn click hoger scoor bij de volgende zoeker en wellicht zoekt hij wel gewoon een timmerman.

 

zoek de juiste zoektermencombinatie

Denk goed na over de zoektermen

Bedenk dan wat je doelgroep kan zoeken, schrijf deze termen op en doe een onderzoek. Google heeft hier een eigen tool voor. Deze tool geeft aan welke zoektermen veel worden gebruikt, maar er wordt ook aangegeven hoeveel concurrentie er plaatsvindt op die zoektermen. Via deze tool kan je dus op zoek naar zoektermencombinaties waar de concurrentie laag is, maar het aantal zoekopdrachten hoog. Vind het gouden ei!

Conversatie is king!

Je moet het zo zien: er is een overvloed aan websites en dan vooral aan webpagina’s. Google indexeert dagelijks duizenden nieuwe pagina’s en rangschikt deze tussen de zoekresultaten. Het gaat hier echt om miljarden pagina’s. Dus Google heeft een nieuwe manier van indexeren. Natuurlijk worden alle pagina’s nog steeds geïndexeerd zoals we gewend zijn. Maar oude pagina’s scoren steeds minder. Een statische pagina is veel minder relevant voor Google dan een bericht, ook wel blog. Zorg dat men het makkelijk kan delen en dat er een optie is om te reageren en reageer terug! Vraag ook om de lezers mening. Wanneer je blog zijn eigen leven begint te krijgen, dan is het goed. Google ziet hier extreem veel waarde in.

 

Vind linkpartners

Wanneer een externe website linkt naar jou, dan ben je vast ook interessant. Dat denkt Google in ieder geval en daarmee scoor je weer wat hoger. Probeer daarom er voor te zorgen dat je website ook wordt vermeldt bij andere op de site. Als je gaat bloggen heb ik nog een tip voor je: gastbloggen. Laat iemand een artikel schrijven voor op je website. Deze persoon kan vervolgens naar jou artikel doorlinken van zijn of haar website, social media en mailings. Niet alleen zorgt dat er voor dat meer mensen op je site komen, Google ziet ook weer dat je link wordt gedeeld en dat zorgt ook weer voor meer bezoekers via de zoekmachine.

 

Hulp nodig met het vinden van onderwerpen om over te schrijven? Ik help graag.

Er zijn andere manier om te scoren in Google? Reageren mag altijd.

 

 

 

 


Leave a Reply

Live hulp nodig?

U heeft vragen over Google, adverteren, uw website of iets anders waar ik u mee van dienst kan zijn? Neem dan contact met mij op via het formulier. Dan kan ik binnen 24 uur inhoudelijk op uw vraag reageren. Lukt het dan nog niet? Dan zoeken we snel verder!

Neem contact op

Marco Vogelezang

Marco Vogelezang

Marco is Online Marketing Specialist bij Internetiq en is gespecialiseerd in zoekmachine marketing, Facebook Advertising en Online Reputatiemanagement. Met een passie voor internet, games en Star Wars is hij waarschijnlijk de grootste nerd bij Internetiq!

Bekijk volledig profiel →

Recente reacties

    ×